Leto je tu a spoločne s ním aj čas strávený pri vode. Chystáte sa horúce dni tráviť relaxom pri rybníku, bazéne či na pláži obľúbenej prímorskej destinácie? Nechajte sa inšpirovať a zažite tento rok naozaj pestrú letnú vodnú zábavu.

Zábava pri vode má nekonečno podôb

Leto je časom pre dobrodružstvo, zábavu aj dobitie energie. Čomu sa môžete počas leta venovať?

1. Plávanie nemusí byť nuda

Nezáleží, či ste začiatočník, pokročilý alebo skúsený plavec. Snáď každý sa v horúcom letnom dni rád zvlaží v bazéne alebo jazere. Aj väčší záhradný či nafukovací detský bazén však ponúka veľké spektrum zábavy. Deťom vodné hrátky spestrí hračky do vody – nafukovací kruh, zvieratká alebo lopta. Neistým plavcom pobyt v bazéne spríjemnia najrôznejšie plávacie pomôcky.

2. Potápanie – zážitok aj posilnenie

Potápanie vám ponúkne viac ako len jedinečný pohľad na svet pod hladinou. Vedeli ste, že vďaka nemu je možné zlepšiť fyzickú kondíciu? Prispieva k zvýšeniu vytrvalosti a lepšiemu dýchaniu. Benefity ponúka aj pre psychické zdravie – upokojuje a zmierňuje pocit stresu či úzkosti. Potápanie tak v lete môžete brať ako osviežujúcu alternatívu vášho tréningu. Hodiť sa vám pri ňom určite budú okuliare na potápanie či ďalšie potápačské vybavenie.

{"vsf-products-list":{"title":"Tipy pre v\u00e1\u0161 n\u00e1kup","products":["30751970","27179954","24986012","28789815","26517700"]}}

3. Paddleboarding pre zlepšenie koordinácie aj kondície

Paddleboarding vás pohltí. Zapojíte pri ňom hneď niekoľko oblastí - od nôh cez stred tela až k rukám. To všetko za perfektného postoja, ktorý vám pomôže udržovať rovnováhu na tzv. paddleboarde. Teda špeciálnej doske, ktorú budete vy sami poháňať pádlovaním. Ide o skvelý spôsob, ako preskúmavať jazerá, rieky, pobrežie či dokonca lagúny.

4. Relax – pretože leto je pre neho ako stvorené

Všetko musí mať balans. Deň plný pohybu pri vode tak vyvažujte odpočinkom. Zvýšená fyzická záťaž v parných letných dňoch býva únavná. Navyše môže viesť k úpalu, ktorý letné radovánky príliš nespríjemní. Doprajte si preto relax a užite si atmosféru, ktorú so sebou leto prináša. Ideálne za dodržiavanie dostatočného pitného režimu! A pamätajte, k slneniu na ležadle patrí aj dôkladná ochrana pred slnkom. Opaľovací krém s dostatočným UV faktorom tak majte stále po ruke.

{"vsf-products-list":{"title":"Tipy pre v\u00e1\u0161 n\u00e1kup","products":["30287271","25720286","27195686","28794369","26761738"]}}

Bezpečnosť predovšetkým a vo vode dvojnásobne

Voda je živel, nie je tak dobré ho podceňovať. Či už sa teda chystáte na vodné športy alebo na relax na nafukovacom ležadle, buďte obozretní. Deti vybavte nafukovacími rukávmi na plávanie. Záchranná vesta sa tiež nikdy „nestratí“.

Z hľadiska bezpečnosti pri kúpaní je zásadná aj kvalita vody. V prírodných kúpaliskách a rybníkoch vás môžu prekvapiť riasy či sinice. V takom prípade dajte prednosť záhradnému bazénu. Tu venujte pozornosť hygienickej čistote a pH vody. Priebežnou filtráciou a úpravou vody pomocou bazénovej chémie docielite priezračne čistú a nezávadnú vodu na kúpanie.

Nie je voda, ako voda

Kúpanie v bazéne si moc neužijete a radšej volíte rybník, lom či jazero? Potom majte na pamäti niekoľko zásad. Ak danú lokalitu, tamojšiu hĺbku vody, terén dna či silu prúdov nepoznáte, je vhodná maximálna opatrnosť. Hoci každé miesto na kúpanie poskytuje nespočetné množstvo výziev, nájde sa tu aj množstvo možných rizík. Opatrnosti nie je nikdy nazvyš.

{"vsf-page-link":{"page-id":462}}