Nakupujte online
Pri objednávke nad 65 € a s váhou do 31,5 kg je doprava ZADARMO
Nakupujte online
Pri objednávke nad 65 € a s váhou do 31,5 kg je doprava ZADARMO
Letná sezóna je obdobím hojnosti čerstvého ovocia z našich záhrad. Spracovať všetky nazbierané plody ale môže byť oriešok. Hromadia sa vám v kuchyni jahody, ríbezle, čerešne a ďalšie ovocie? Zužitkujte ho tým najlahodnejším spôsobom - výrobou domácich sirupov a marmelád. Prezrite si našich niekoľko tipov a vychutnajte si zberané ovocie aj letné dni plnými dúškami.
Pred tým, než sa do výroby ovocných pochúťok pustíte, je dobré poznať niekoľko zásad:
Experimentujte a skúste rôzne druhy ovocia skombinovať. Do marmelád sa hodia ríbezle, jahody, egreše, maliny, černice a oveľa viac. Ak ste zástancom kyslejších chutí, egrešová a ríbezľová marmeláda pre vás budú tie pravé. Nestarnúcou klasikou je potom jahodová marmeláda, ktorú môžete ozvláštniť napríklad malinami. Čerešňová marmeláda ponúkne plnšiu chuť a výborná bude do koláčov. Výroba marmelády je tiež ideálny spôsob, ako spracovať marhule.
Rozmixované ovocie zmiešajte s cukrom, citrónovou šťavou, želírujúcim prípravkom a varte na miernom ohni. Po rozpustení cukru nechajte zmes variť cca 20 minút, kým nezhustne. Plňte do čistých zaváracích pohárov. Poháre pevne uzavrite a otočte hore dnom. Domáca marmeláda vám vydrží aj niekoľko rokov. Stačí ju skladovať na tmavom a chladnom mieste.
Náš tip: Pre zachovanie prírodnej chuti, vône a farby, siahnite po želírujúcich látkach ako je jablkový alebo citrusový pektín.
Domáci sirup v lete využijete na vytvorenie osviežujúceho nápoja, v zime na doplnenie vitamínov a dosladenie teplého čaju. Z akého ovocia domáce sirupy na malinovky, a nielen tie, vyrobiť?
Výroba domácich štiav a sirupov nie je nijako zložitá. Postup je vždy takmer totožný. Riadite sa niekoľkými jednoduchými krokmi.
Ovocie starostlivo umyte a roztlačte. Lis na ovocie vám prípravy uľahčí.
Všetko dôležité teraz viete, a tak nezostáva, než sa vrhnúť do práce! Domáce sirupy a marmelády za to skrátka stoja.