Akustické panely a obloženie sú populárnym a efektívnym riešením problémov s hlukom. Pomáhajú brániť prenosu zvukov navonok, ale aj šíreniu ozvien a dozvukov. V tomto článku sa pozrieme na to, ako fungujú a ako môžu vášmu domovu priniesť vytúžený pokoj.

Nepríjemný hluk 

Najčastejším zdrojom hlasných zvukov v domácnosti je hluk z ulice, od susedov, zvuky klimatizácie, práčky, umývačky riadu, sušičky alebo televízie. Rušivé zvuky v domácnosti môžu unavovať, spôsobovať stres a dokonca aj zdravotné problémy. Zhoršujú aj koncentráciu, kvalitu spánku a psychickú pohodu.

Naopak, ticho napomáha znižovať krvný tlak a stres, upokojovať rozlietané myšlienky a bojovať s nespavosťou. Okrem toho zvyšuje koncentráciu a kreativitu.

Zníženie ozveny a dozvukov

Ak sa chcete vyhnúť problémom z nadmerného hluku, zvážte použitie akustických panelov.

Tie vedia efektívne a okamžite odstrániť ozvenu a dozvuky v miestnosti, v ktorej sa nachádzajú. Na trhu nájdete rôzne inovatívne akustické materiály s unikátnym dizajnom. Najvýhodnejšie je, že pri väčšine prípadov na ich nainštalovanie nemusíte zasahovať do stien ani upravovať priestor.

Umiestnenie v domácnosti

Akustické panely či obloženie sa v domácnosti dajú využiť na niekoľkých miestach. Účel splnia napríklad v obývačke, v spálni, v kuchyni, v pracovni, ale aj na chodbe alebo v kúpeľni. Bonusom je, že pôsobia aj ako tepelná izolácia.

Pri bývaní je však akustika nielen o kontrole zvuku, ale aj o estetike. Vďaka najnovším dizajnovým trendom akustické obkladové panely vhodne doplnia akýkoľvek priestor. Najčastejšie sa stretávame s lamelovými obkladovými, alebo čalúnenými nástennými panelmi.

Ak je pre vás odhlučnenie dôležitejšie ako estetika, zvoľte akustické obloženie. Je vhodné napríklad do skúšobní alebo hudobných štúdií a vyniká skvelými izolačnými vlastnosťami.

{"vsf-products-list":{"title":null,"products":["29524286","29386954","28152994","28453299","23026289"]}}

Na čo myslieť pri kúpe

Bývate v hlučnej domácnosti alebo sa chcete vyhnúť únave, nespavosti a narušeniu vášho denného režimu? Akustické panely sú výborná voľba.

Pri ich výbere a kúpe vám odporúčame zamerať sa na niekoľko vecí:  

  • Účel – Zvážte, či je pre vás dôležité znížiť ozvenu v miestnosti alebo regulovať hluk z vonkajšieho prostredia.
  • Umiestnenie – Pre rôzne typy a veľkosti miestností budete potrebovať iný počet a veľkosť panelov. Vhodné je miestnosť pred kúpou panelov vymerať a rozhodnúť sa, kde budú panely namontované.
  • Materiál – Akustické panely môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, ako sú textílie, peny, drevo a podobne. Každý materiál má svoje jedinečné vlastnosti, ktoré majú vplyv na vzhľad, účinnosť a cenu panelov.
  • Dizajn – Zamerajte sa na tvary, veľkosti a farby, ktoré sa vám budú hodiť do interiéru.

Vyberte si najlepší spôsob, akým odhlučniť priestor na bauhaus.sk alebo sa príďte poradiť s našimi odborníkmi do predajne.

{"vsf-page-link":{"page-id":415}}
{"vsf-page-link":{"page-id":426}}